8 Pixels Design Blog

8 Pixels Design Blog featuring great design, architecture, fashion, graphics and innovation from across the globe.

 

ShuiFa Info Town

Shuifa's four "stones" arrangement design is inspired by Wang Wei's verse of “Rain passes in the pristine mountain, refreshing autumn evening. Moon shines among the pine, clear spring flows on stones”. The main structure is assembled out of white perforated panels, the density of the perforation of the plate gradually changes from top to bottom according to the function of the building interior. More transparency is given to display area, and less for office space. In general, this subtle gradual change in transparancy creates a pure cultural motifs.

Continue reading

 

White Mountain

This is a community clubhouse that shows the future life of the community. The designer, inspired by the shape of the rolling hills, creates the surficial landscape which extends down to the visual surface of the building. In this way, the building's perception of solidity will be weakened to fully integrate into the urban space. It also reduces the interference of the building to the urban environment and maintains the continuity of the urban landscape space.

Continue reading

 

Hengqin International Financial Center

The project is located in Hengqin CBD Island and classified as mix-used land, including office, conference, exhibition, apartment and retail. All functions are planned as a whole to forge it into a landmark. Inspired by "Kowloon map", the project has a unique and spiral shape rising from the ground to the sky to express speed, power, and vitality. In order to achieve such elegant form, state-of-the-art digital techniques are used to rationalize the complex shape and achieve cost control. The project is the combination of traditional Chinese totem and contemporary architecture development.

Continue reading

 

Ormankoy Community Centre

To establish an intersection between Ormankoy Community Centre and the surrounded natural park which is approx. 60.000 sqm, 2 biological ponds in size of total 4000 sqm had been incorporated to project area. Along the design process, it's aimed to form a clean and sleek geometry; a unique – iconic – lasting impact. Surrounded by the natural park, functional gains had met with the requirements by the advantage of having large foot area under the 2 gable roofs lowering to ground level.

Continue reading

 

Impression of Railway

The designers integrated areas around Taichung Railway Station with urban environment, land utilization, industries development, urban image and cityscapes. The integration reorganizes the resources, reforms the surrounding environment and improves the quality of public facilities with the cultural and pedestrian-friendly urban corridor, which enriches the cultural development of the city centre.

Continue reading

 

Living The Noom

The project is based on 3 main axes; Wellness Living, Sustainability and Flexible Living. It aims to propose a new housing concept for the real estate market. A housing concept that offers wellness and sustainable features that benefit health and the environment, with a low density and low land occupancy percentage while maintaining a competitive and affordable price. It also offers Flexible Living because it is designed as an open-plan building that can be configured in multiple options and satisfy different needs.

Continue reading