8 Pixels Design Blog

8 Pixels Design Blog featuring great design, architecture, fashion, graphics and innovation from across the globe.

 

Phuket VIP Mercury

Based on the theme of openness and brand in-depth exploration, explored the design and created a visual integration of visual extensibility and brand story with the planet as the main creative element. The plan solved the following three problems with new visual thinkings: The balance of space openness and functions; Division and combination of functional areas of space; The regularity and change of the basic spatial style.

Continue reading

 

Mirror Bridge

Mirror bridge brings both lightness and vitality into the once dark and narrow flat, invoking a feeling of dream and fantasy. The twisted metal surface allows the light to be reflected multiple times indoors, increasing the illumination as well as creating a magic time-tunnel experience. The renovation made significant improvements in lighting, ventilation, and sight. The form of the ground-supported portion and the tension of its shape partially reduced the difficulty of construction.

Continue reading

 

Hill Wind

The outline of the external form adopts the thinking mode of modern architecture. The designer extracts the image of geometric clouds from the origami concept and extends the irregular shapes. With the same type of white film as the internationally renowned Burj Al Arab, the two elements are integrated through structural changes, which bring out the best in each other. The building gives people a concise feeling with a balanced and modern texture, and endows the space with different personalities, while leaving a lasting aftertaste.

Continue reading

 

Lougang City

The project aims to design a new central business district for Huzhou. Its design is inspired and well integrated with local traditional ecological system. On the southern bank of taihu lake, The new internal lake provides quality waterfront public spaces. At the heart of the district, there are two pedestrian skywalks connecting the new railway station, the skyscraper and the exhibition park, while separating the vehicular traffic from pedestrians. The new urban environment is harmonized with nature, creating a balance between the urban developments and its landscape.

Continue reading

 

EN Skincare

Designed for new Japanese cosmetics brand En, the store occupies of an 18th-century building in the center of the French capital. The name "En" translates as "beauty" in Japanese, but can also mean "circle" and "connection". These three translations all inspired the design of the store. On the ground floor are two bright minimal spaces, furnished with curving brass partitions and furniture. Meanwhile the basement reveals the building's history, with exposed stone walls and a vaulted ceiling.

Continue reading

 

Polyot

The interior of the Polyot restaurant reminds the scenery for a sci-fi movie. The sleek steel shapes and portholes at the entrance make the room look like the cabin of a space shuttle. One of the main principles in the interior of Polyot is minimalism. There is a lack of decor to which the audience in Moscow restaurants is so used, no patterns and ornaments on the walls and in design elements. Instead there are large shining objects.

Continue reading